top of page
Màster, Diploma i Expert

La psicoteràpia de grup i el psicodrama són aplicables en els camps de la salut, de l'educació, de la comunitat i de les organitzacions i empreses.

 

Grup Formació desenvolupa aquestes tasques des de fa 30 anys, i des de fa 5 el nostre programa de formació compta amb l’acreditació de l’Institut de Formació Contínua IL3-Universitat de Barcelona i amb la col·laboració de l’Institut del Teatre de Barcelona.

 

En aquest programa s'estudia el marc teòric i els aspectes tècnics per al desenvolupament de tasques de prevenció, atenció clínica i rehabilitació en salut mental i per a l'entrenament en la gestió de grups de treball en organitzacions i empreses.

Màster, Diploma i Expert acreditats per l’Institut de Formació Contínua IL3-Universitat de Barcelona amb la col·laboració de l’Institut del Teatre de Barcelona.

  •   Màster en Grups i Psicodrama (Barcelona)

500 hores presencials. 60 crèdits ECTS. En 2 cursos lectius. Especialització en Salut Mental (SM)

  •   Diploma d'Especialització en Grups i Psicodrama (Barcelona)

250 hores presencials. 30 crèdits ECTS. En 1 curs lectiu.

Dirigit a professionals amb titulació en els àmbits de la Medicina (especiaització en Salut Mental), Psicología, Psicopedagogía, Infermeria, Educació Social, Terapeutes Ocupacionals, Treballadors Socials, Docents i Graduats en les Arts Escèniques.

 

A les entrevistes d'admissió es tindran en compte altres titulacions i competències curriculars.

  •   Expert en Tècniques de Grup, Psicodrama i Intervencions Online

15 crèdits ECTS. 125 hores en un curs lectiu. 10 caps de setmana (divendres i dissabte -tardes-) d'Octubre a Juliol. Modalidat: 100% Online.

 ​

Inscripcions obertes pel curs 2023-2024

Descobreix més sobre aquesta formació en el següent vídeo.

logo_il3_nou_2.png
logoit_publlicacions editado.png

IL3 informa: Aquest curs pot veure's alterat per ajustos del calendari, de la metodologia docent o del sistema d'avaluació segons el desenvolupament dels esdeveniments i les directrius de les autoritats sanitàries relatives a la crisi de la COVID-19. No obstant això, en tots els casos es garanteix la qualitat de la formació i l'assoliment dels objectius

Captura de pantalla 2020-02-10 a las 15.

La AEP acredita solament els programes de formació presencials. El programa d'Expert en Grups Psicodrama i Intervencions Online, que es realitza a distància serà reconegut per la AEP si es continua amb algun dels programes avançats de Postgrau i de Màster que són presencials.

EQUIP DOCENT
I CONSELL ASSESSOR

L’equip docent i el consell assessor està format per un nombrós grup de professionals de llarga trajectòria acadèmica i professional en els camps de la psicologia, la psiquiatria, la neurofisiologia, l’anatomia del moviment, el teatre, les arts plàstiques, el cinema i la fotografia, la dansa, les ciències de l’educació, la sociologia i les organitzacions i empreses.

Raúl Vaimberg Grillo

Director del programa. Director de GRUP Formacio. Metge psiquiatra. Doctor en Psicologia per la UB. Màster en Societat de la Informació per la UOC. Psicodramatista. Psicoanalista. Psicoterapeuta. Membre de la IAGP (International Association for Group Psychotherapy and Group Processes). Membre de la FEAP. Membre de la Sociedad española de psicoterapia y técnicas de grupo (SEPTG). Membre de la Asociación española de psicodrama (AEP).

rvaimberg@gmail.com

Mónica Lombardo Cueto

Professora d’expressió corporal (Escuela Nacional de Danza de Buenos Aires). Jo-Auxiliar de Psicodrama i Psicodansa (Asociación Argentina de Psicodrama y Psicoterapia de grupo). Coordinadora de l'àrea corporal de GRUP. Docent en temes de psicodrama i psicodrama corporal des de l'any 1985. Docent en tècniques de consciència corporal. És autora de del llibre Psicoterapia de grupo y Piscodrama (2015).

monicalombardo7@gmail.com

Lluís Albaigès Sans

Metge psiquiatra. Psicoterapeuta d’orientació psicoanalítica, consultor de grups i organitzacions. Docent i supervisor de la formació de psicoterapeutes del CEPP, consultor i docent al IES sobre teràpia familiar i grupal. Cap clínic i cap de servei al centre de salut mental de l'Hospitalet i des de 2010 director de l’àrea assistencial en salut mental comunitària de l'Hospitalet. President de la Secció col·legial de metges psiquiatres i membre de la Junta de la FCCSM.

llalbaiges@gmail.com

Maria Teresa Anguera Argilaga

Catedràtica de Metodologia de les Ciències del Comportament de la Facultat de Psicologia de la Universitat de Barcelona. Llicenciada en Psicologia i en Dret per la Universitat de Barcelona, i Doctora en Psicologia per la mateixa universitat. Professora de diverses assignatures metodològiques a la Universitat de Barcelona. Professora de Doctorat, Màster i Postgrau en diverses universitats d'Espanya i Portugal. 

mtanguera@gmail.com

Raimon Àvila Castells

Llicenciat en Dansa Contemporània per l’Institut del Teatre de Barcelona. Completa els seus estudis a l’escola Mudra, de Maurice Béjart, a Brussel·les. Professor de Tècniques de consciència corporal, moviment i tallers d’interpretació a l’Escola Superior d’Art Dramàtic de l’Institut del Teatre de Barcelona i a l’Escola Superior de Música de Catalunya.

raimonavila@yahoo.es

Andrés Bartos Amory

Graduat en Art y Disseny per l'Escola Massana de Barcelona i la UDK de Berlín. Deu anys treballant com a realitzador, muntador i productor audiovisual. Ha col·laborat en llargmetratges de reconeixement internacional com La Chana de Lucija Stojevic, a més a més de realitzar peces per internet, cinema, televisió i galeries d'art. Actualment és director i productor a Noon Films, on està desenvolupant diferents projectes de cinema i documental.

locomotivepictures@gmail.com

Joan Manuel Blanqué López

Metge. Psiquiatra. Doctor en Medicina per la UB. Coordinador de la Secció de formació de dinàmica grupal de l’Associació Catalana de Psicoteràpia Psicoanalítica. Organitzador de seminaris experiencials. Ex-coordinador del Programa de Psicosis incipient del Centre de Salut Mental de Montjuïc de la Fundació Hospital Sant Pere Claver.

8043jmb@comb.cat

Elena Blaya Boronat

Mestra de primària per la Universitat de Barcelona. Experta en Psicoteràpia de grup i psicodrama per l'IL3-Universitat de Barcelona. Treballa en l'elaboració de materials didàctics i amb diferents col·lectius per la descoberta de les pròpies capacitats comunicatives i creatives.

eblayab@gmail.com

Andreu Carandell Gottschewsky

Actor, director i dramaturg. Especialista en Tècniques de Teatre de l’Oprimit. Ha treballat com a professor de Tècniques actorals i creació col·lectiva de l’Institut del Teatre. Ha treballat als grups de Teatre visual "Teatre Curial", "La Fanfarra" i "Comediants". El 1989 funda la Companyia de titelles "Turruquena".

andreucarandell@hotmail.com

José Antonio Estévez Araujo

Doctor en Dret i llicenciat en Filosofia per la Universitat de Barcelona. Catedràtic de Filosofia del dret en aquesta mateixa universitat. Actualment dirigeix l’equip d’investigació 'Filosofía del Derecho' de la Universitat de Barcelona.

jaesaraujo@telefonica.net

Ricard Frigola

Llicenciat en Economia i Empresa i MBA per la Universitat de Barcelona. MBA European Health Leadership pel Kings Fund College of London. CEO del Comitè Organitzador Olímpic Barcelona 1992 (COOB’92, SA). Gerent de l’Ajuntament de Barcelona i Gerent Adjunto de l’Hospital Vall Hebron. Actualment és professor del Màster de Polítiques i Regulació de Sectors Econòmics de la Universitat de Barcelona. Director de Relacions Institucionals i Ciutadanes d’AGBAR. Vice-president de la Cambra de Comerç Brasil Catalunya.

ric.frigola@gmail.com

Lluís Graells Montserrat

Diplomat en Mim i Pantomima i Graduat en Art Dramàtic en l’especialitat de Direcció i Dramatúrgia per l’Institut del Teatre. Expert en Tècniques de Grup i Psicodrama per IL3-UB. Professor de l’Escola Superior d’Art Dramàtic de l’Institut del Teatre de Barcelona, en les especialitats d’Interpretació i Direcció i Dramatúrgia. Col·labora amb l’AIDAS de Versailles i la Cie. Pas de Dieux de París en els seus programes de formació des de 2008.

graellslluis@gmail.com

Alberto Jaime Kaminker

Licenciado en Economía por la Universidad de Buenos Aires. Funcionario diplomático del Ministerio de Relaciones Exteriores y Culto de la República Argentina (1979-2014)

-  Jefe de la Oficina Comercial de la Embajada de la Rep. Argentina en Polonia (1982-1988)

-  Cónsul General de la Rep. Argentina en Barcelona (1992-1998)

-  Ministro Consejero la Embajada de la Rep. Argentina en Francia (2000-2007)

-  Encargado de Negocios de la Embajada de la Rep. Argentina en Nigeria (2008)

-  Embajador Argentino en Vietnam (2009-2013)

ajkaminker@wanadoo.fr

Fernando Latas Nivela

Diplomat en  Fisioteràpia, Postgrau en Osteopatia Estructural i Màster en Osteopatia Cranial-Visceral, per la EU Gimbernat adscrita a la UAB. Postgrau en Psicoteràpia de Grup i Psicodrama per l’IL3-Universitat de Barcelona. Formació en Teràpia Cráneo-Sacral per el Upledger Institute. Membre de l’àrea corporal de GRUP.

fernandolatas@gmail.com

Marta Mercadé Figueras

Educadora social i antropòloga. Especialista en educació, creativitat i resolució de conflictes.  Desenvolupa amb l’Associació Creart projectes educatius a través de l’art en diferents àmbits i, actualment també col·labora en la direcció de l’escola Traç Expressió Plàstica.

marta.mercade@creart.org.es

Marta Montaner Ventosa

Diplomada en Infermeria. Màster en Infermeria Psiquiàtrica i de Salut Mental per la
UAB. Postgrau en Psicoteràpia de Grup i Psicodrama per l'IL-3 UB. Formació com
a psicoterapeuta grupal, relaxació d'induccions variables. Formada en teràpia
basada en la mentalització, MBT-A i AMBIT per el Anna Freud Center. Experiència
com a Infermera de Salut Mental al CSMA de Sants de la Fundació Sant Pere
Claver i actualment Membre del ECID (Equip Clínic d'Intervenció a Domicili) de la
Fundació Vidal i Barrequer.

marmontaner@gmail.com

Meritxell Santamaría Solsona

Llicenciada en Art dramàtic per l’Institut del teatre (1998- 2002), rep una beca per
estudiar biomecànica amb Nikolai Karpov a San Miniatto (Itàlia) i rep estudis
d’Interpretació i dansa a El Timbal, Centre de formació i creació
escènica(1996-1998) i escola Nancy Tuñon (1995- 1996). Màster en psicoteràpia
de grup i psicodrama per l'Institut de Formació Contínua de la Universitat de
Barcelona (2017-2020).
Obté el títol de Teatre d’ Intervenció social (2012- 2014) a l’escola de Teatre de
l’Oprimit Patothom.
Grau Superior de solfeig i cant coral i el Grau Elemental de Piano, pel Conservatori
del Liceu. Estudia violí i cant.

meritxell.santamaria@gmail.com

Antonio Simón Rodríguez

Llicenciat en Art Dramàtic. Professor de l’Institut del Teatre de Barcelona (Direcció
d’actors i Tallers d’interpretació). Professor del MUET (Màster Universitari d’Estudis
Teatrals. UAB). Màster en Psicoteràpia Analítica Junguiana-UAB.

rodriguezma@institutdelteatre.cat

Josep Tous Andreu

Llicenciat en veterinària. Màster en direcció d’empreses i organitzacions, Diplomat en Direcció general per IESE. Expert en gestió de grups i psicodrama. Actualment divideix la seva activitat en la consultoria internacional en protecció al consumidor i la consultoria en gestió de grups en les empreses.

jtous@ieconsumo.org

Lara Vaimberg Lombardo

Psicòloga Clínica. Màster Universitari en Psicologia General Sanitaria per la Universitat Ramón Llull. Postgrau en Psicoteràpia de Grup i Psicodrama per l'IL3-UB. Membre de GRUP, servei de psicoteràpia. Experiència en serveis públics d’atenció precoç (CDIAP del Maresme). Terapeuta de grups de nens i adolescents mediats amb videojocs a FOCUS. 

laravaimberg5@gmail.com

Tali Vaimberg Lombardo

Metge psiquiatra per la UB, psicoterapeuta especialista en infància i adolescència. Màster en psicoteràpia psicoanalítica aplicada a la xarxa pública per la UB. Postgrau en Psicoteràpia de Grup i Psicodrama per l’IL3-UB. Membre de GRUP àrea clínica. Treball especialitzat en l’àmbit del Trastorn de l’espectre autista i psicosis. Psiquiatra del centre especial i terapèutic Carrilet. Supervisora de grups del centre Pilot Sant Just.

vaimberg.tali@gmail.com

Begonya Vázquez Lejárcegui

Psicòloga Clínica. Psicoterapeuta A.C.P.P. Psicoanalista S.E.P. Psicòloga adjunta a l’Equip d’Atenció al Menor de la Fundació Sant Pere Claver.

bvl511@gmail.com

Please reload

(*) A més de professors convidats, experts en diverses temàtiques, de reconegut
prestigi internacional: Haim Weinberg (EE.UU.), Giuseppe Riva (Italia), Marisol Filgueira Bouza (A Coruña), Ernesto González de Mendivil (Bilbao), Pablo Álvarez Valcarce (Madrid), Mariângela Pinto da Fonseca Wechsler (Brasil), Cristina
Martinez-Taboada Kutz (Pais Vasco) y Maurizio Gasseau (Italia).

bottom of page